Bir dönem Zirai Don ile mücadele eden Kayseri’nin Yahyalı ilçesi bu kez de sel sularının etkisi altında kaldı. İlçede hafta sonu etkisini artıran sağanak yağış, bazı mahallelerde sel hasarına yol açtı. Belediye ekipleri, zarar gören bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sel Suları Dere Yataklarını ve Bahçe Yollarını Tahrip Etti

Hafta sonu etkisini artırarak zaman zaman devam eden sağanak yağış, Yahyalı ilçesine bağlı Kirazlı, Çağlayan ve Derebağ mahallelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun yağışın ardından dere yataklarında taşkınlar meydana gelirken, bahçe yollarında da ciddi hasarlar oluştu.

Bölge sakinleri, ani bastıran yağış nedeniyle zor anlar yaşarken, sel sularının özellikle tarım alanlarına ulaşımı sağlayan yolları kullanılamaz hale getirdiği bildirildi.

Yahyalı'da küçük kızın elleriyle büyüttüğü kuzu Gazze'ye can suyu olacak!
Yahyalı'da küçük kızın elleriyle büyüttüğü kuzu Gazze'ye can suyu olacak!
İçeriği Görüntüle

yahyalı

Belediye Ekipleri İlk Andan İtibaren Sahada

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, selin etkili olduğu bölgelerde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Öztürk, yağışların başladığı ilk andan itibaren tüm ekiplerin sahada aktif olarak görev yaptığını belirtti.

Ekiplerin, hasar tespit çalışmalarının yanı sıra dere yataklarının temizlenmesi ve yolların yeniden ulaşıma açılması için yoğun mesai harcadığı ifade edildi.

yahyalı

'Vatandaşlarımızın Mağduriyeti Giderilecek'

Başkan Öztürk yaptığı açıklamada, vatandaşların yaşadığı mağduriyetin en kısa sürede giderilmesi için gerekli talimatların verildiğini vurguladı. Çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Öztürk, ilgili birimlerin koordineli şekilde sahada görev yaptığını söyledi.

Yetkililer, bölgede benzer olumsuzlukların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını da kaydetti.

Çalışmalar Aralıksız Sürüyor

Selin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında, zarar gören altyapının onarılması ve ulaşımın normale dönmesi için ekiplerin yoğun çaba sarf ettiği bildirildi. Yetkililer, hava koşullarının elverdiği ölçüde çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Merve Erol