Son dönemde düğün maliyetlerinin artışıyla birlikte gençlerin evlilik hayalleri de rafa kalkmaya başladı. Bu konuyla yakından ilgilenen Anahtar Parti Yahyalı İlçe Başkanı Akif Kafalı, toplumda evlilik yaşının ilerlemesini önlemek ve evlilik planı yapan ihtiyaç sahibi gençleri maddi anlamda desteklemek amacıyla Yahyalı Kaymakamlığı'na dilekçe ile başvuruda bulunduğunu açıkladı.
DÜĞÜN MALİYETLERİ GENÇLERİ ZORLUYOR
Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar neticesinde gençler arasında evlilik hayallerinin giderek ertelendiği görülüyor. Bunun en önemli nedenlerinden biri ise düğün maliyetlerindeki ciddi artış olarak dikkat çekiyor. Bir zamanlar ailelerin desteğiyle daha mütevazı şekilde organize edilebilen düğünler, bugün neredeyse büyük bir ekonomik yük haline geldi.
Salon kiraları, yemekli organizasyonlar, gelinlik ve damatlık fiyatları, fotoğraf ve video çekimleri, takı beklentileri derken düğün yapmak birçok genç için ulaşılması zor bir hedefe dönüşüyor. Üstelik bu maliyetler yalnızca düğün günüyle sınırlı değil; ev kurma sürecindeki kira, eşya ve diğer giderler de eklendiğinde toplam yük daha da ağırlaşıyor. Bu durum, henüz kariyerinin başında olan veya düzenli bir gelir elde etmekte zorlanan gençlerin evlilik kararını sürekli ertelemesine neden oluyor.

KAYMAKAMLIĞA BAŞVURU YAPILDI
Bu konuya dikkat çeken Anahtar Parti Yahyalı İlçe Başkanı Akif Kafalı, yeni evlenecek gençlere sahip çıkılması ve maddi manevi anlamda desteklenmesi amacıyla Yahyalı Kaymakamlığına dilekçe ile başvuruda bulundu.
Gençlerin ekonomik sebeplerden dolayı evliliği ertelemesine vurgu yapan Kafalı, şu ifadeleri kullandı:
"Günümüzde artan hayat pahalılığı, düğün masrafları ve ev kurma maliyetleri gençleri evlilik kararı almaktan uzaklaştırmaktadır. Cuma günleri namaz sonrası camilerimizin, Kur'an kurslarımızın ihtiyaçları için insanımızın yardımına başvurulduğunu biliyoruz. Her ne kadar Türkiye Diyanet Vakfı 'İki İnsan Bir Hayat' projesi ile ülke genelinde 500 gencimize 500 bin lira yardım yapıyor olmuş olsa da ara ara ilçemizdeki nişanlı, evlenecek gençlerimiz için de bu yönde yardım toplamış olsak, Aile Yılı'nda gençlerimizin kuracak oldukları yuvalarına katkı sunmuş olsak çok iyi olur düşüncesindeyiz. Anahtar Parti İlçe Başkanlığı olarak Kaymakamlığa başvurumuzu yaptık. Başvurumuzun gençler adına olumlu cevaplanmasını bekliyoruz"

İHTİYAÇ SAHİBİ GENÇLERE DESTEK ÇAĞRISI
İhtiyaç sahibi gençler için yardım toplanması talebini Yahyalı Kaymakamlığına ileten Kafalı, dilekçede nişanlanmış olmasına rağmen düğün yapamayan, maddi sıkıntılar yaşadığı için evlenemeyen gençlerin çoğunluğuna dikkat çekti.
Diyanet Vakfı tarafından 500 gence yapılan 500 bin lira tutarındaki düğün yardımına da değinen Kafalı, Yahyalı’daki evlenmek isteyen ihtiyaç sahibi gençlerin de unutulmaması gerektiğini söyleyerek gençler için belirli zamanlarda camilerde yardım toplanmasını talep etti.





