Kayseri Haber / Kayseri’de ulaşım projelerine ilişkin çeşitli başlıkların değerlendirildiği kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın başkanlığında yapılan toplantıda hızlı tren çalışmaları, Erkilet tramvay hattı, otoyol projesi ile akıllı şehir ve kentsel dönüşüm konuları ele alındı.
Belediye başkanlık toplantı salonunda düzenlenen görüşmeye AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, genel sekreter yardımcısı Ufuk Sekmen, daire başkanları ve ilgili firma temsilcileri katıldı. Toplantıda kentte planlanan ve devam eden ulaşım yatırımlarıyla ilgili teknik değerlendirmeler yapıldı.
Görüşmede özellikle Erkilet güzergâhında planlanan tramvay hattı üzerinde duruldu. Hattın planlama sürecine ilişkin teknik konular ele alınırken proje kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi.
Toplantının bir diğer gündem başlığını otoyol projesi oluşturdu. Projeye ilişkin süreç, toplantıya katılan firma temsilcileri ile birlikte değerlendirilerek mevcut durum hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Kayseri için önem taşıyan hızlı tren projesi de toplantıda ele alınan konular arasında yer aldı. Projenin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesindeki Altyapı Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğü belirtilirken mevcut bilgiler ve süreçler yeniden gözden geçirildi.
Toplantıda ayrıca akıllı şehir uygulamaları ile kentsel dönüşüm projeleri de değerlendirildi. Şehrin bazı bölgelerinde planlanan dönüşüm çalışmalarına ilişkin değerlendirmeler yapılırken modern şehircilik uygulamalarına yönelik konular da gündeme geldi.
Toplantının sonunda ulaşım projeleri, şehir planlaması ve devam eden yatırımlar hakkında genel bir değerlendirme yapıldı. Ayrıca çalışmalara katkı sağlayan ekip ve uzmanlara teşekkür edildi.





