Kayseri’de Türk-İslam sanatlarının seçkin örneklerini bir araya getiren “Tezhip-Hat-Ebru-Yakma Eserler Sergisi” sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Talas Belediyesi Kültür Merkezi ve 7/24 Kütüphane’de düzenlenen sergide, farklı sanat dallarından eserler yer alıyor.

Türk-İslam sanatları Talas’ta buluştu

Türk-İslam sanatlarının zarafetini ve geleneksel el sanatlarının inceliklerini yansıtan 'Tezhip-Hat-Ebru-Yakma Eserler Sergisi' açıldı.

Sergiye yoğun ilgi

İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun’un yanı sıra Talas Belediyesi yöneticileri ve çok sayıda sanatseverin katılımıyla düzenlenen serginin açılışına ilgi büyük oldu.

Burada konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun, kültür ve sanata verdiği öneme değinerek şu ifadeleri kullandı:

Kayseri'de Üzüm Festivali coşkusu! 100 bin kişi akın etti
Kayseri'de Üzüm Festivali coşkusu! 100 bin kişi akın etti
İçeriği Görüntüle

Sanatçılarımız çok büyük emek ve sabırla oluşturmuşlar. Çok yönlü bir sanat var burada, sadece ahşap yakma değil resim, tezhip, ebru bir çok sanat eseri var. Emekleriniz için çok teşekkür ediyorum, çok beğendiğim bir sergi oldu"

Hat Sanatçısı Bilge Çalıcı da yaptığı değerlendirmede, "Eserlerimin ortaya gelmesinde sebebi olanlara çok teşekkür ediyorum. Kendi memleketimde bulamadığım hat yazılarını burada buldum ve öğrendim. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Allah’a şükürler olsun bu gün de sergi ile bunları sergileme imkanı buldum" dedi.

Sanatçılar Eserlerini Anlattı

Sergide çok sayıda resmi bulunan Ressam Murat Aytaş da "30 yıldır bu alanda çalışıyorum. Birçok ülkede ve şehirde sergi yaptım, Kayseri’de 2. sergim olacak. Katkı ve imkan sağlayanlara teşekkür ediyorum" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Sergi 27 Eylül’e Kadar Açık

21-27 Eylül tarihleri arasında Talas Belediyesi Kültür Merkezi ve 7/24 Kütüphane’de ziyaretçilerini ağırlayacak sergide, hat sanatçısı Bilge Çalıcı ile ressam Murat Aktaş’ın çalışmaları yer alıyor.

Farklı sanat dallarını bir araya getiren sergi, 27 Eylül’e kadar Talas Belediyesi Kültür Merkezi ve 7/24 Kütüphane’de sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Kaynak: Kurum Bülteni