Izgaralık tavuk fiyatları cep yaktı: 3 ayda yüzde 50 zamlandı!
Izgaralık tavuk fiyatları cep yaktı: 3 ayda yüzde 50 zamlandı!
İçeriği Görüntüle

Dünyanın birçok bölgesinde olduğu gibi Akdeniz Bölgesi'nde de önceki yıllara göre kış mevsiminin daha sert geçmesi nedeniyle limon üretimi beklenenin altında gerçekleşince kilogram fiyatları 10 TL'ye kadar çıktı. 

Kayseri'de manavlık yapan Atilla Yıldız, "Üretim düşüklüğünün yanı sıra, dünyanın en büyük limon ihracatçısı Arjantin'de üretimin düşük olmasına bağlı Türkiye'nin artan limon ihracatı, yaz dönemi için Ürgüp'teki yer altı şehirlerinde gerçekleştirilen stok oranını yüzde 40'a yakın düşürdü" dedi.

Temmuz ayında artışa geçen limon fiyatlarının önü alınmadığını söyleyen Yıldız, "Hızla yükselmeyi sürdüren limon fiyatı 8 ila 10 TL arasında satılıyor. Sektör temsilcileri limondaki fiyat artışının, Eylül ayı başlarındaki yeni ürünler piyasaya çıkana kadar devam edecek" diye konuştu.

Yılmaz, geçen seneki limon fiyatları ile bu seneki fiyatlar arasında iki kat fark olduğunu sözlerine ekledi.